Baasje Gezocht

Voel je je geroepen om een hondje te adopteren? Via deze pagina vind je geregeld hondjes die op zoek zijn naar een nieuwe thuis.

Contacteer ons: info@devrolijkewoef.be

 

Cuenco, ArcoAlris

Dit Spaans asiel is tot januari een dodingstation geweest waar elke drie maanden de honden systematisch werden afgemaakt.

 

Cuenca is het texas van spanje met veel jachthonden zoals pointers, bracos, galgos en podencos .. maar ook een hoog gehalte van "niet meer gewenste" honden, die op straat rondzwervend worden gevonden. Daardoor is er een grote mix in het asiel van kleine tot grote honden, alle leeftijden, rassen en kruisingen.
 
Sinds januari is er een nieuwe presidente Pilar, die er alles aan doet om te zorgen dat de honden niet worden afgemaakt, beetje bij beetje wordt het beter, maar het tekort aan vrijwilligers en adopties in het land zelf maken de zaak heel moeilijk. Nederland en Duitseland proberen wat honden weg te halen.

 

Helaas is het asiel in de zomer weer helemaal vol gelopen. Er mogen maar 120 honden zitten en de inspectie heeft aangegeven dat ze in september langskomen voor afmaking voor alles wat boven de 120 honden zit.

 

Er werd een transport in september geregeld waar 40 honden in kunnen van Cuenca naar Nederland en Belgie, uitgevoerd door een mensen (uit Belgie)met een speciale vergunning en airconditioning, zodat het lange traject toch nog enigszins comfortabel verloopt.

 

Er zijn een heel aantal hondjes die nog een thuis zoeken. Om hen te zien ga je naar  de website  www.arcoairis.com en klik op nuestros perros. Er staat duidelijk bij vermeld welke er al gereserveerd zijn en welke niet.

 

Indien er interesse is, contacteer ons dan via info@devrolijkewoef.be of 0497/415 869

 

Tori & Basja

Deze hondjes zoeken dringend een nieuwe thuis.

Tori is hier te bewonderen. 

Basja kan je hier zien.

Indien er interesse is, contacteer dan Nataliya Keller (nataliya.keller@googlemail.com 

 hond adopteren